PTT uyardı: Gönderi etiketlerine dikkat!

PTT, vatandaşları, sahte gönderi etiketi düzenleyen dolandırıcılara karşı daha dikkatli olması için uyarıda bulunarak, dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. İşte sizlerle PTT tarafından yayınlanan yazılı açıklama ile ilgili bilgiler...

Güncelleme:

PTT, son günlerde oldukça artan sahte gönderi etiketleri ile dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, sahte düzenlemelerle yanıltıcı faaliyetlerin arttığına dikkat çekti. PTT, vatandaşların resmi kanalları kullanarak gönderilerini takip etmeleri önemini vurgulayarak. Konu ile ilgili önemli ayrıntıları aktardı.

PTT vatandaşları uyardı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı faaliyetlerini gerçekleştiren, PTT A.Ş. “PTT AŞ” ismi ve güvenilirliği kullanılarak PTT Kargo gönderi etiketleri üzerinde değişiklikler yapıldığına dikkat çekerek, dijital olarak yapılan bu sahte düzenlemelerle vatandaşları yanılttığını dile getirdi. PTT A.Ş. dolandırıcıların, alıcı ve gönderici bilgilerinde istedikleri gibi düzenleme yaptıklarına ve bu yöntem ile sipariş veren kişiden ücret talep edildiğini aktardı. Bu neden dolayı PTT A.Ş. “Sahte gönderi etiketi düzenlenerek gerçekleştirilen, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı daha dikkatli olunması önem arz etmektedir.” Dedi.

Dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

PTT A.Ş. resmi internet sitesi aracılığıyla yazılı açıklama yaparak, sahte gönderi etiketi düzenleyen dolandırıcıların vatandaşları yanıltmak amacıyla PTT AŞ’nin ismi ve güvenilirliğini kullandığına dikkat çekerek, Bu sahte düzenlemelerin dijital ortamda gerçekleştiğini belirtti.  Vatandaşların bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği açıklayan PTT A.Ş., vatandaşların gönderilerini takip etmek için resmi kanalları kullanmaları gerektiği vurgulayarak şu bilgileri aktardı;

Sahte düzenlemelerle yanıltıcı faaliyetlerinin çzellikle sahte e-ticaret siteleri ya da sosyal medya platformlarında yer alan alışveriş bağlantıları aracılığıyla  gerçekleştiğine dikkat çeken PTT yetkilileri, dolandırıcılık girişimlerinin “Yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleri ile gerçek olmayan alışveriş ürününün kargoya teslim edildiği izlenimi yaratıldığına dikkat çekerek, “Müşterilerimiz gönderilerini PTT AŞ’ye ait ‘https://gonderitakip.ptt.gov.tr’ uzantılı resmi kurumsal internet adresi üzerinden ya da PTT mobil uygulaması aracılığıyla akıllı cihazlar üzerinden ücretsiz indirerek uygulamada yer alan “Kargo Takip” sekmeninden sorgulayabilir.” Diyerek vatandaşları, dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için uyardı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800