Prof. Dr. Ercan uyardı: O tarihte büyük bir deprem olabilir, İşte detaylar...

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde, Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından gerçekleştirilen konferansta, "Deprem Neden Yıkıyor?" konusunu ele aldı. Konferansta depremin olabileceği yıllara değindi. İşte dikkat çeken açıklamalar...

Güncelleme:

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun yanı sıra birçok önemli kişilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Konferansa birçok önemli kişi katıldı

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Ömer Özbay, Mehmet Emre Canpolat, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve kent protokolünü bir araya getirdi.  Ayrıca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, EBYÜ Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kuruluş müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler de konferansa katılım gösterdi.

Erzincan depremi ele alındı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Depremler Neden Yıkıcı Oluyor?" konulu konferansta Türkiye'deki yıkıcı depremlerin nedenlerine ışık tutarak özellikle Erzincan'da meydana gelen depremleri ele aldı. Ercan, konuşmasında Erzincan depremleriyle birlikte akla gelen ilk sorunun bu bölgedeki geçmiş depremlerin etkileyici boyutları olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ercan uyardı: O tarihte büyük bir deprem olabilir, İşte detaylar... resim: 0

Deprem 2035-2045 yılları arasında olabilir

 Ercan, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan'da büyük bir depremin olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"1939 Erzincan depremi, Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak bilinir. Türkiye'de deprem denildiğinde, özellikle bilim adamları arasında hemen Erzincan akla gelir. Ancak Türkiye, deprem ülkesi olarak kabul edilebilmek için 8 ve üzeri büyüklükte depremlerin olması gereken bir coğrafya değildir.  Bu nedenle, Türkiye birinci derecede bir deprem ülkesi olarak kabul edilmez ancak ülkemizdeki depremler nedeniyle dünya genelinde yıkımlar açısından ilk beş ülke arasında yer alır."

Yorumlar
Kalan Karakter 800