Pratik etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında tarif!

Etimek tatlısı çay saatlerinde yenilebilecek son derece basit ve de lezzetli bir tatlı tarifi olarak bilinir. Kızarmış ekmekten yapılan tatlı her neslin beğenisini toplar.

Güncelleme:

Evde kolay malzemelerle yapabilecek tatlılardan olan etimek tatlısı, özellikle de Ramazan ayında hem tadı hem de pratikliğiyle en fazla aranan tatlılar içinde yer alır. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? Kolay etimek tatlısı tarifi uygulandıktan sonra en çok beğeni toplayan tariflerden bir tanesidir. Peki, etimek tatlısının yapımı kolay mı? İşte kolay etimek tatlısı tarifi...


Etimek tatlısı malzemeleri

·        12 dilim etimek

Şerbeti için:
·        1 su bardağı şeker

·        2 su bardağı su

Muhallebisi için:
·        2 su bardağı süt

·        4 yemek kaşığı şeker

·        3 yemek kaşığı un

·        Yarım yemek kaşığı nişasta

·        Yarım paket vanilya

·        Yarım yemek kaşığı margarin/ tereyağı

Kreması için:
·        1 paket krem şanti

·        1 su bardağı süt

Pratik etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında tarif! resim: 0

 Tam kıvamında etimek tatlısı tarifi 

Etimek tatlısı çayın yanında ikram edebilecek bir aperatif olan tatlının yapımı son derece kolay, hafif, şerbetli ve de isteğe bağlı muhallebili pratik bir tatlı tarifidir.
 
En büyük boy dikdörtgen kaba ekmekler dizilir. Şerbeti için, şeker ve su bir tencere içine alınarak kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alınır. 10 dakika sonrasında şerbet ekmeklere dökülür. Başka bir tencereye ise 1 litre sütü dökülür. Tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeler eklenip iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşli ocağın üzerine muhallebi koyulur. Karışım tamamen muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını eklenir. Muhallebi hazırlanınca şerbette ekmeklere dökülüp soğumaya bırakılıp sonrasında krem şanti hazırlanır. Soğumuş olan ekmeklerin üstüne karışım dökülüp tatlıyı buzdolabında en az 4 saat arası bekletilir.
 
İsteğe bağlı olarak ev yapımı çikolata sosuyla da servis edebilir. Etimek tatlısının üzeri için, istenilen meyve dilimleri ve kuruyemiş kullanabilir.

Etimek tatlısı yapmanın püf noktaları 

Etimek tatlısının üzerine dökülecek krem şantinin kıvamının tutması için mikser kullanabilir.  Böylece çok daha yoğun bir tat oluşturulur. Muhallebiyi hazır olduktan sonra kabuklanmaması adına, ara ara kaşık ile karıştırılmalıdır.
Etimek tatlısının hemen servisi önerilmeyip bunun sebebi özellikle muhallebi kısmının çok yavan olabileceğidir. Muhallebinin alt katmanının şerbetli olması sebebi ile muhallebinin şekeri az konulmalıdır. Tatlı dinlendikçe muhallebi ve şerbet bütünleşip tatlımızın tadı tam olarak oturacaktır. Bu nedenle etimek tatlısının minimum 5-6 saat dinlendirilmesi önerilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800