Pazartesiyi güzelleştirecek 5 sihirli yol!

Üzerinizdeki pazartesi stresini hafifletmek mümkün. Sadece bakış açınız değiştirip birkaç küçük düzenlemeyle hissettiğiniz baskı ve kaygıyı azaltabilirsiniz. İşte pazartesi mutsuzluğunu gidermenize yardımcı olacak 5 sihirli dokunuş.

1 6 5 KÜÇÜK DEĞİŞİKLİK YAPIN

Hafta sonu tatilinin ardından yeni bir haftaya başlamak, işlerin planlaması, takvimde yazılı duran toplantılar ve görüşmeler, oldukça stresli bir durum yaratıyor. Buna bir de başarısız olma korkusu ve sorumluluk duygusu altında hissettiğiniz stres eklendiğinde kaygı ve endişe kaçınılmaz oluyor. Ancak telaşa kapılmayın. 5 küçük değişiklikle pazartesi gününe sihirli bir dokunuş yapmanız mümkün.

2 6 HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN

 İş hayatınızda yaşadığınız stresi azaltmak ve yaşadığınız tüm sorunları çözümlemek istiyorsanız bunu mutlaka kendinize öğretmelisiniz. Yalnızca kendi yükümlü olduğunuz işler ile ilgilenmeli ve gereksiz / başkalarına ait yükleri üzerinize almamalısınız. Fazladan aldığınız her bir sorumluluk sizin kendinizi daha mutsuz ve daha stresli hissetmenize neden olacaktır.

3 6 İŞYERİNİZİ DÜZENLEYİN

İşyerinizi kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda ve size hizmet edecek şekilde düzenleyin. Bu şekilde odanızda ya da masanızda kendi düzeninizi oluşturmak hem daha rahat hissetmenize neden olacaktır hem de kendinizi ait olarak hissederek çalışmanıza fırsat yaratacaktır.

4 6 SAĞLIĞINIZA ÖNEM VERİN

Kendinizi ve sağlığınızı boş vermeyin! İş hayatında yapılan hatalardan birisi de tüm yoğunluğun arasında kendini unutan bireyler olarak yaşar hale gelinmesidir. Her sabah işe giderken duş almaya, saçınızı yapmaya, özenli giyinmeye dikkat edin. Bu çalışırken kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Sağlığınıza önem verin, beslenmenize dikkat edin ve mümkün oldukça ofis içerisinde hareket etmeye çalışın.

5 6 KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Kendinize zaman ayırın. Her ne kadar yoğun çalışırsanız çalışın gün içerisinde 15 dakika ile 1 saat arasında bir zamanı mutlaka yalnızca kendinize ayırın. Bunu herkesten uzak ve sessiz bir ortamda gerçekleştirmeye özen gösterin. Bunun yanı sıra sizi mutlu edecek, zevk aldığınız aktiviteleri ve etkinlikleri yapmaktan kaçınmayın ve buna zaman ayırın.

6 6 YAŞADIĞINIZ ŞEYİN FARK EDİN

Kendinizi tanıyın ve yaşadığınız şeyi fark edin. Günümüz şartlarında stresi tamamen ortadan kaldırmak ya da onsuz yaşamak tabii ki mümkün değildir. Ancak kendinizi iyi tanıyarak, yaşadığınız olumsuzlukları birer tecrübe olarak kabullenerek ve yolunuza sağlam adımlarla devam ederek çok daha güçlü birer birey olmanız mümkündür.

Yorumlar
Kalan Karakter 800