Pazar gününü verimli hale getirmek ister misiniz?

Başarılı bir çalışma haftası için pazar gününü verimli bir şekilde değerlendirmek Pazartesi sendromunuzu azaltabilir.

Başarılı bir hafta için pazar gününü verimli değerlendirmek pazartesi sendromunuzu azaltabilir. Haftanın ilk gününden işi sıkı tutmak isteyenler için işte birkaç öneri:

ÖNCELİKLE İŞ LİSTESİ OLUŞTURUN

Listeye yapmanız gereken işleri önem sırasına göre sıralayarak kaydedin ve mutlaka yapılması gerekenleri kırmızı kalemle yuvarlak içine alın. Böylelikle hafta boyunca dikkatiniz dağılmadan yapacaklarınıza odaklanabilirsiniz.

MAIL TEMİZLİĞİ YAPABİLİRSİNİZ

Pazar kahvenizi yudumlarken geçtiğimiz haftadan devreden maillere hızlıca göz atabilir ve yapacağınız mail temizliğiyle pazartesi günün yükünü azaltabilirsiniz. Böylelikle haftanın ilk günü keyfinizi bozacak mail kalabalığından da kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca bazı mailler, yapmayı unuttuğunuz işler için de listeniz açısından hatırlatıcı olacaktır.

AKŞAM ALIŞVERİŞE ÇIKIN

Akşam yemeği öncesi alışverişe çıkın ve hafta boyunca ihtiyaç duyacağınız gıda malzemelerini satın alın. Özellikle çabuk pişebilen pratik yiyecekler, yoğun bir günün ardından evde size büyük kolaylık sağlayacaktır. Hatta yemek yapmayı seviyorsanız haftanın ilk birkaç günü dolapta hazır halde bulabileceğiniz birkaç öğünlük yemek yapıp kaplarda saklayabilirsiniz.

PAZARTESİ GİYECEKLERİNİZİ HAZIRLAYIN

Sabah işe ya da servise yetişme koşuşturmacasının öncesinde bir de ‘ne giyeceğim’ diye stres yaşıyorsanız, pazar günü haftalık ön hazırlık yapmak hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır. Haftanın ilk birkaç günü giyeceğiniz elbiseleri, temiz ve ütülü bir halde hazırlamak pazar keyfinizi de artıracaktır.

PAZAR AKŞAMI KÜÇÜK EV İŞLERİ İÇİN İDEAL 

Gün içinde sevdiğiniz müzikleri dinlerken evde hep yapmak isteyip zaman bulamadığınız küçük işleri yapmak da pazar akşamı için oldukça yararlı bir seçim olacaktır.

EGZERSİZ İLE GÜNÜ SONLANDIRIN

Haftaya ruhen ve bedenen hazırlanmak için en doğru seçenek; spor. Temponuza uygun bir egzersiz seansıyla günü sonlandırmak uyku kalitenizi de artıracaktır.

İşte paranın dünü ve bugünü!Para, para, para... Napolyon’un bu ünlü sözüyle hayatımızda yerini sağlamlaştıran, Lidyalıların bulduğu ve bugünün dünyasını şekillendiren en önemli araçlardan biri. Birlikte para hakkında bir yolculuğa çıkalım ve paranın dününü bugününü inceleyelim.

 

Etiketler sendrom pazar pazartesi
Yorumlar
Kalan Karakter 800