Paranın yönetimi kadınlara geçiyor

Finans dünyasında kadınların ağırlığı artarken, ABD finansal varlıklarında yaklaşık 10 trilyon doları kontrol eden kadınların, 10 yıl sonra rakam 30 trilyon dolara hükmetmesi bekleniyor.

Christine Lagarde:
Avrupa Merkez Bankası Başkanı. Bu göreve gelmeden önce 8 yıl boyunca Uluslararası Para Fonu'nun başkanlığını yapmıştı. 

Kristalina Georgieva: 
Bulgar ekonomist. Uluslararası Para Fonu'nun başkanı. Daha önce de Dünya Bankası Grubu'nun CEO'su olarak görev yapmıştı. 

Ngozi Okonjo-Iweala:
Nijeryalı ekonomist ve politikacı. Dünya Ticaret Örgütü'nün ilk kadın direktörü olarak atandı ve 2025 yılına kadar bu görevde kalacak.

Her yıl finans sektöründe kadınların ağırlığı artıyor. ABD’de finansal varlıkların yaklaşık 10 trilyon dolarını kadınlar kontrol ediyor. 10 yıl sonra bu rakamın 30 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. 

Hearts & Wallets’ın raporuna göre, evli veya bir partnerle birlikte yaşayan 10 kadından yaklaşık 9′u, evlerinde harcama ve yatırım kararlarına dahil olduklarını belirtiyor. Oysa ki 10 yıl önce bu oran sadece yüzde 42′ydi.

McKinsey & Co. raporuna göre, servetin kadınlara geçişine hazırlanan işletmeler dört kat daha hızlı gelir artışıyla karşı karşıya.

Yaşamı yanlış yönlendiren 4 düşünceden kaçının!Klinik Psikolog Nurdan Gündoğdu, ilişkilerin bozulmasına, motivasyonun düşmesine ve güçsüz hissetmeye neden olan 4 zehirli düşünce biçimini ve bunların panzehirini anlatıyor.

 

Etiketler Kadın son dakika Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800