Otomotiv sektöründe 7 Temmuz paniği! Zararına satış kampanyası!

7 Temmuz tarihi itibariyle sıfır araçlarda ek paket olarak satılan özellikler, artık zorunlu olacak. Bu durum karşısında ise firmaların ne yapacağı merak konusu olurken, sektör temsilcilerinden açıklama geldi. İşte sizlerle, otomotiv sektöründe yeni dönem ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

Sektör temsilcileri, kararının ertelemesini talep etti!

Genel Güvenlik Yönetmelik kapsamında, 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan, Genel Güvenlik Yönetmeliği çerçevesinde, otomobil satışlarında yeni döneme başlayacak, Genel Güvenlik Yönetmeliği kapsamında, Geçmişte ABS, havayastığı, ESP, lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik sistemi donanımlarının zorunlu hale getiren, Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Bu durumda da GSR II regülasyonunda belirtilen donanımlara sahip olmayan araçların 7 Temmuz’da itibaren satılamayacağı bilgisine ulaşılırken, Kararın ertelenmesini talep eden, otomobil sektörü temsilcileri, toplantı trafiğine giren “Otomobilin 2 ay içinde satılması zorunluluğu olduğuna ve markalar zararına kampanya yapıyor” diyerek tepki gösterdi .

Otomotiv Distribütörleri Başkanı açıklama yaptı!

Genel Güvenlik Yönetmeliği ile ilgili açıklama yapan Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Habertürk.com değerlendirmede bulunarak şu bilgileri aktardı;

Uygulamanın Türkiye’de 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek olmasının, sektörü olumsuz etkileyeceğini dile getiren Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, “Nisan ayı sonunda açıklanan güvenlik gereği, 7 Temmuz’a kadar markaların araçları faturalandırması gerekmektedir. Bu durum karşısında, 12 ay boyunca satışı yapılabilecek bir otomobilin, 2 ay içinde satılması zorunluluğunu doğuyor”  diyerek Mayıs ve Haziran aylarında satış temposunun bu nedenle artabileceğine dikkat çekti.

Otomotiv Distribütörleri Başkanı Bozkurt, “Otomobil markaları 7 Temmuz’a kadar ellerinde kalan araçları satabilmek için zararına kampanya yapıyorlar” diyerek, 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi gerektiğinin önemine değindi.

Söz konusu kararın ertelenmesi için görüştüklerini belirten Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, takvimin daraldığını, süreç tamamlandığında ise pazardaki satışların düşeceğini öngördüğünü açıklayarak, “Bunda, enflasyonu düşürme önlemleri etkili olacaktır” diyerek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800