Otomobil fiyatlarındaki düşüş kiralama ücretlerine yansıdı mı?

Bir süredir devam eden ve otomobil fiyatlarında görülen %20 civarındaki düşüş, araç kiralama ücretlerine yansıdı mı?

Güncelleme:

Bir süredir devam eden ve otomobil fiyatlarında görülen %20 civarındaki düşüş, araç kiralama ücretlerine yansıdı mı? Özellikle hükümetin yoğun çabası ile birlikte başlayan ve otomobil fiyatlarının düşürmek için harekete geçen görevliler, bu doğrultuda fiyatların düştüğünü belirtiyor. Özellikle düşüşlerin ikinci el otomobillerde %20 rakamlarına ulaştığının altı çiziliyor.

İkinci el otomobillerdeki bu düşüş devam ederken bir haberde otomobil kiralama şirketlerinden geldi. Otomobil fiyatlarının hızla düştüğü bugünlerde otomobil kiralama şirketleri, fiyatlarda bir değişiklik olmadığının altını çiziyor. Düşüşün kendilerini etkilemediğini belirtiyor.

Otomobil kiralama fiyatları yerinde sayıyor

Eskişehir’de oto kiralama işi yapan Kasan Köle isimli esnaf, otomobil fiyatlarının düştüğünü doğrularken otomobil kiralama fiyatlarında bir değişiklik yaşanmadığını söyledi. Hızla yükselen fiyatların etkisiyle sektörün bir dönem bunalıma girdiğini ancak sıfır araçlara ulaşımın kolay olarak yapıldığı bugünlerde artık araçların fiyatlarının düştüğünü de sözlerine ekledi.

Araç ve kredi finansmanında yaşanan sıkıntıdan dolayı araç fiyatlarının düştüğü gözlenirken pandemide devam eden çip krizi de artış aşıldı. Türkiye’ye bu doğrultuda tüm markalar sıfır araçlarını getirirken ülkede ciddi bir stok oluştuğu da gözle görülür hale geldi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800