Öfkenizi nasıl kontrol edebilirsiniz?

Öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Öncelikle öfkenin korkulması gereken bir sorun olmadığı bilin. İşte uzmanın öfke kontrolü için tavsiyeler...

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanı Klinik Psikolog Ömer Bayar, öfke kontrolünde zorlanan kişilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Öncelikle öfkenin korkulması gereken bir sorun olmadığının anlaşılması gerekir. Öfkenin mutluluk, üzüntü ve özlem gibi doğal bir duygu olduğunun farkında olunması gerekir. Örneğin bizi öfkelendiren durumların farkında olduğumuzda o durumlardan sakınmamız gerekir.

UZAYAN BİR TARTIŞMADA ARA VERİLMELİ!

- Uzayan bir tartışmada daha çok öfkelendiğimizi fark ettiysek bir tartışma başladığında biraz ara verelim, kafamı toplamaya ihtiyacım var gibi molalar vererek bu öfkemizin iyice tırmanmasının ve kontrolü güç olmasının önüne geçmiş oluruz.

- Bunun yanı sıra öfkelendiğimiz zaman dikkatimizi başka yere çekip rahatlama egzersizleri yapabiliriz.

- Genellikle öfkelendiğimiz durumlarda vücut gergin ve stresli bir duruma geçer ve bu durumda uygun nefes egzersizleri yapıldığında vücuttaki tansiyon ve nabzın düşmesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

- Öfke kontrolündeki zorlanmalar aşırı boyutta ve ani patlamalar olursa en azından kişi kendi öfke kontrolünü geliştirene kadar ilaç desteği alabilir ve bunun yanında terapi desteği almak muhakkak faydalı olacaktır.”

Etiketler Haber son dakika
Yorumlar
Kalan Karakter 800