OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye için 2023 büyüme tahminini yüzde 4.3'ten yüzde 4.5'e yükseltirken, küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 2.9'a düşürdü.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'nin 2023 ekonomik büyüme tahminini eylül ayındaki yüzde 4.3'ten yüzde 4.5'e revize ederken, küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3'ten yüzde 2.9'a düşürdü.

OECD'nin bugün yayımladığı Ekonomik Görünüm raporuna göre, Türkiye ekonomisinin 2024 büyüme tahmini yüzde 2.6'dan yüzde 2.9'a çıkarıldı, ancak küresel ekonomi için aynı dönemdeki büyüme beklentisi yüzde 2.7 olarak sabit kaldı.

Küresel ekonomi 2025'te yüzde 3 büyüyecek

2025'e ilişkin projeksiyonlara göre, OECD Türkiye ekonomisinin yüzde 3.2 büyüyeceğini öngörürken, küresel ekonominin 2025'te yüzde 3 büyüyeceğini tahmin ediyor.

OECD, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon görünümünde belirgin bir düzelme sağlanana kadar para politikasını sıkılaştırma taahhüdü nedeniyle faizlerin artmaya devam etmesini bekliyor.

Küresel ekonomideki büyümenin önümüzdeki yıl hafif bir ivme kaybedeceğini, ancak yüksek borç seviyeleri ve faizlere dair belirsizliklere rağmen sert bir iniş riskinin azaldığını vurgulayan OECD, bu durumu açıkladı.

Etiketler Enflasyon OECD
Yorumlar
Kalan Karakter 800