O üreticilerin merakla beklediği destek Perşembe günü hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, destek ödemeleri ile ilgili bilgi aktardı. Buna göre aktarılan veriler eşliğinde özellikle çay üreticilerine yapılan ödemeler dikkat çekti.

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, destek ödemeleri ile ilgili bilgi aktardı. Buna göre aktarılan veriler eşliğinde özellikle çay üreticilerine yapılan ödemeler dikkat çekti. Bu ödemeler hakkında açıklama yapan Yumaklı, 22 bin ton yaş çay alımı karşılığı 303 milyon 717 bin lira ödemenin hesaplara 30 Kasım’da yansıyacağını belirtti. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden açıklamalar yaptı. Buna göre açıklamasında çay üreticileri için planlanan destek ödemeleri ile ilgili konuşan bakan, özellikle 303 milyon değerindeki merakla beklenen ödemenin Perşembe günü hesaplara geçeceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından çay üreticilerinin yüzü güldü.

Çay üreticisini sevindiren haber

Yıllardır çay üreticiliği yapan çiftçi çaylarını ÇAYKUR’a satıyor. ÇAYKUR aracılığıyla 22 bin ton çay alımının gerçekleştiği görülüyor. Buna nazaran ise yapılacak olan ödeme 303 milyon TL olacak. Bu ödemelerin çiftçilerin hesabına Perşembe günü geçeceği aktarıldı. Yıllardır çay üreticiliği yapan kişilerin de destek ödemesini alarak rahat bir nefes alması bekleniyor. Perşembe günü hesaplara geçecek olan miktar ile birlikte çay üretiminin gelecek senelerde daha da artması hedefleniyor.

Etiketler destek çay
Yorumlar
Kalan Karakter 800