Nevresim ve çarşaf ne sıklıkta değiştirilmeli?

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre bekar erkeklerin yarısına yakını yatak çarşaflarını dört ayda bir değiştiriyor, bazıları ise daha uzun süre dokunmuyor. Peki çarşaf ve nevresimler ne sıklıkla değiştirilmelidir?

İngiltere'de bir yatak şirketinin 2 bin 250 yetişkinle yapılan ankette bekar erkeklerin yüzde 12'sinin çarşafları değiştirme ya da yıkama işlemini pek yapmadıklarını ortaya çıktı. Bekar kadınların yüzde 62'si çarşaflarını iki haftada bir, evliler ise üç haftada bir değiştirdiğini belirtti.

Çarşaflar kaç günde değiştirilmeli? Ne sıklıkla ve kaç derecede yıkanmalı? sorusunun yanıtı da merak edilir. Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları haftada bir ya da iki kere değiştirilmelidir. Havaların ısınmasına göre terleme artacağından bu süre daha kısalabilir.

ÇARŞAF VE NEVRESİMLER NASIL YIKANIR?

Yatak tekstilleri normal çamaşırlar gibi yıkanır. Kaç derecede yıkandığı ve doğru detarjanın seçilmesi de önemlidir. Öncelikle çarşaflar ayrı ayrı yıkanmalıdır. Günlük çamaşırlar ile birlikte yıkanmamalıdır. Birkaç çarşafı birlikte yıkamak ya da diğer yatak tekstilleriyle birlikte yıkamak makinenizin boş çalışmamasını sağlar.

Çarşafları yıkarken diğer tekstillerde olduğu gibi, yıkama talimatlarına dikkat etmelisiniz. Nevresimler genellikle 40 derecede yıkanır. Yoğun kirlilik varsa 60 derecede de olabilir.

Renklerin solmasını önlemek için renkli nevresimleri daima ters çevirerek yıkayın. Aynı renkteki nevresimleri birlikte yıkayabilirsiniz.

Beyazlarda sorun olmaz ancak renkli çarşafları direkt güneş ışığına asmayın, yoksa renkleri solabilir.  Nevresimler çamaşır kurutma makinesine de konulabilir.  

Motivasyon için izlenmesi gereken 10 başarı filmi Motivasyon için izlenmesi gereken 10 başarı filmi Başarmak için bazen bir kıvılcım yeterli. Mücadeleyle dolu, etkileyici yaşam öyküleriyle ilham verenlerin hikayeleri de bu motivasyonu sağlamak için izlenebilir. Size en iyilerinden 10 film seçtik.

 

Etiketler hijyen
Yorumlar
Kalan Karakter 800