Nasıl dijital göçebe olunur?

Bayram tatilinde şehirden uzaklaşınca, ‘Acaba ofis dışından da çalışabilir miyim’ diyorsanız, dijital göçebe olmaya yakınsınız. Peki nasıl dijital göçebe olunur? İşte yanıtları...

Dijital göçebe mesai saatleri ya da mekanlara bağlı olmadan çalışabilen kişilere deniliyor. Özellikle yazılım, iletişim ve finans gibi sektörlerde çalışan birçok kişi, pandemiyle birlikte; bir süreliğine zorunlu olarak dijital göçebeye dönüştü.

Ofislerin kapatılması sonrası uzaktan çalışmaya adapte olabilen birçok şirket ya hibrit çalışmaya geçit ya da dijital göçebe çalışanlarla yoluna devam etti.

 Nasıl dijital göçebe olunur? resim: 0

Zira dijital göçebelerin, her an her yerde çalışmaya uygun bir potansiyel taşımaları şirketler için de elverişli oldu.

Dizüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonları ile her an her yerde çalışabilen dijital göçebeliğin en önemli şartı işin uzaktan yapılabilir olması.

Grafiker, yatırım danışmanı, metin yazarı, dijital pazarlama uzmanı, sosyal medya yönetimi, tasarımcı, danışman, strateji uzmanı, çevirmen, muhasebeci, editör vb meslekler dijital göçebeliğe en uygun meslekler.

Nasıl dijital göçebe olunur? resim: 1

FARKLI BİR İŞTE ÇALIŞAN NASIL DİJİTAL GÖÇEBE OLABİLİR?

Öncelikle tam zamanlı işinizden ayrılıp, uzaktan çalışabileceğiniz bir iş bulmanız gerekiyor. Bu süreçte de sizi birkaç ay idare edecek bir birikime sahip olmanız şart. İşten ayrıldığınızda müşteri kazanmanızı sağlayacak bir portfolyo oluşturup, dijital göçebe olarak çalışabileceğiniz müşterilerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca teknik alt yapınız da dijital göçebeliğe uygun olmalı. İşlerinizi yürütebileceğiniz laptop ya da PC ve iyi bir internet bağlantısı edinmelisiniz.

Diyetle kilo veremeyenler! İşte çok yapılan hatalarDiyetle kilo veremeyenler! İşte çok yapılan hatalarDiyet yaptığınız halde kilo veremiyor musunuz? Bunun sebebini merak ediyor musunuz? İşte diyette yapılan başlıca hatalar...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800