Muhteşem bir lezzet: tavuk sote nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

Sofraların olmazsa olmaz lezzetleri arasında tavukla yapılan tarifler yer alıyor. Üstelik tavuk ile yapılabilecek yemeklerin de sayısı bir hayli fazla. Tavuk sote de sofraların vazgeçilmez lezzeti oluyor.

Güncelleme:

Tavuk kullanarak hazırlanabilecek birbirinden fazla yemek çeşitleri bulunmakta. Kızartarak, fırınlayarak, haşlayarak ve sote olarak hazırlanan pişirme teknikleri yer alıyor. Tavuk sote birçok yemeğin yanına yakışan yemeklerden birisi. Herkesin tavuk soteyi pişirme usulü ise birbirinden farklı. Şimdi, sizlere vereceğimiz tavuk sote tarifi daha önce yaptıklarınızı unutturacak. İşte, kusursuz lezzette tavuk sote tarifi detayları...

Tavuk Sote Malzemeleri

Tavuk sote içerisinde olmazsa olmaz malzemeler ise şöyle;

·        500 gram tavukgöğsü

·        2 adet domates

·        2 adet yeşilbiber

·        1 adet kırmızı kapya biber

·        1 orta boy soğan

·        2 diş sarımsak

·        2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

·        1 tatlı kaşığı biber salçası

·        Karabiber

·        Pul biber

·        Tuz

Muhteşem bir lezzet: tavuk sote nasıl yapılır? İşte püf noktaları! resim: 0

Tavuk Sote Yapımı

500 gram tavukgöğsü kuşbaşı büyüklüğünde olacak şekilde doğranır. Doğranan tavuklar geniş bir tencere içerisine alınarak yüksek derece ateşte sıvı yağ ile pişirilir. Bu esnada tavuklar suyunu saldıkları için mühürlenmiş olurlar. Sonrasında kısık ateşte tavuklar biraz daha pişirilmeye devam edilir. Tavukların üstüne küçük doğranmış soğanlar ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir.

Soğan ve sarımsakların kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. İnce ince doğranmış kapya ve yeşilbiberlerde tencere içerisindeki karışıma eklenir. Biberler kavrulmaya başladıktan sonra da salça ile birlikte malzemeler karıştırılır. Üzerine küp küp doğranmış domatesler eklenerek karabiber Birgül pul biber ve tuz ilave edilir. İsteğe göre baharatların çeşitliliği de arttırılabilir. Toz biberlerde lezzet açısından oldukça yakışmaktadır.

Ancak sebzelerin tadının baskın kalması adına baharatlardan çok koymamanız önerilir. Tüm malzemeler iyi bir şekilde birbiriyle karıştırıldıktan sonra içerisine bir bardak sıcak su eklenir. Bu aşamada tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye devam eder. Püf noktalarından birisi de sotenin pişme aşamasında sürekli olarak karıştırılmamasıdır. Bu tarife göre hazırladığınız takdirde yaklaşık olarak 20-25 dakika içerisinde tavuk sote hazır olmuş olur.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800