Mücbir sebep hali devam eden yerlerde yapılandırma başvuruları uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında kalan ve mücbir sebep durumu uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki vergi mükellefleri, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 7440 sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ kapsamında, ilgili il ve ilçelerdeki mücbir sebep durumunun 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasının ardından, yeniden yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak isteyenler için başvuru ve taksit ödeme süreleri yeniden düzenlendi.

Başvurular 31 Temmuz'a kadar yapılabilecek

Buna göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep durumu 30 Nisan 2024'te sona erecek. Bu illerde, yeniden yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak için başvurular 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Yapılandırılan tutarların ilk taksiti, 2 Eylül 2024 tarihine kadar (31 Ağustos resmi tatil olduğu için), ikinci taksit 30 Eylül 2024 tarihine kadar, geri kalan taksitler ise takip eden aylarda ödenmesi gerekecek.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800