MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son günler! Nasıl ödeniyor?

Bu yılın Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksiti ile borç yapılandırmalarına ait taksit ödemeleri için son tarih 31 Ocak. Peki nasıl ödenir?

Güncelleme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her yıl ocak ayında taşıtların kayıt ve tescil yapıldığı yerin vergi dairesi tarafından yıllık olarak tahakkuk ettirildi. MTV ödemeleri, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere eşit iki taksitte gerçekleştiriliyor. 1 Ocak'ta başlayan MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi, sadece 4 gün sonra sona erecek.

Nasıl ödeniyor? 

Bu vergi, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamalar (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) üzerinden 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartları, kredi kartları, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor. 

2024 yılına ilişkin MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplanmıştır. Buna göre, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacaktır. Bu tutarların yarısı, birinci taksit ödemeleri için 31 Ocak tarihine kadar yapılmalıdır.

Yüzde 3,5 gecikme faizi

MTV'nin süresinde ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemekle yükümlü. Ayrıca, Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ait KDV'nin beyanı ve ödemesi için de son tarih 29 Ocak. 

7326 sayılı yapılandırmada 15'inci, 7440 sayılı yapılandırmada da 8'inci taksitlerin ödeme süresi de ay sonuna kadar devam ediyor.  Vergi takviminde, mükelleflerin geri kazanım katılım payı, Ekim-Kasım-Aralık 2023'e ait turizm payının beyanı ve ödemesi, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesinin verilmesi, yıllık harçların ödenmesi, ve 2023 yılında kullanılan defterlerin 2024 yılında da kullanılmak istenmesi halinde yasal defterlere ilişkin ara tasdik için de son ödeme tarihi 31 Ocak. 
 
 
 
 

Etiketler MTV
Yorumlar
Kalan Karakter 800