Motorine şok indirim geliyor! İşte indirimin yapılacağı tarih!

Brent petrol fiyatlarında yaşanan şok düşüşler ile birlikte ülkemizde de motorine indirim yapılacak. Pazartesi gününden itibaren yapılması beklenen indirimin 1.50 TL değerinde olması bekleniyor.

Güncelleme:

Brent petrol fiyatlarında yaşanan şok düşüşler ile birlikte ülkemizde de motorine indirim yapılacak. Pazartesi gününden itibaren yapılması beklenen indirimin 1.50 TL değerinde olması bekleniyor. Özellikle indirimin brent petrol fiyatlarının düşmesinden sonra yapılması, acaba petrol fiyatları daha da düşer mi sorusunu da beraberinde getirdi.

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşanmış ve akaryakıt fiyatlarında şok indirimler yaşanmıştı. Ancak ardından Suudi Arabistan ve Rusya yılsonuna kadar günde 1 milyon varilden petrol arzı kısıtlaması anlaşması yaptılar. Bunun sonucunda da petrol fiyatları hızla yükselmeye başladı. Özellikle İsrail – Filistin gerilimi ile birlikte 94 dolarlara kadar çıkan petrol fiyatları yeni dönemde 80 doların altına inmiş görülüyor.

Motorine Pazartesi 1.50 TL indirim gelebilir

Brent petrol fiyatlarındaki bu düşüş ile birlikte özellikle motorin fiyatlarının da düşmesi bekleniyor. Buna göre söz konusu düşüşün Pazartesi günü pompaya yansıyacağı ve ortalama 1.50 TL olacağı ifade ediliyor.  Brent petrol fiyatlarının 80 dolar altına inmesi ile birlikte motorin ton fiyatının da 778 dolara gerilemesi ile birlikte motorin fiyatlarının düşüş yaşayacağı görülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800