Morgan Stanley'den faiz indirimi tahmini

Morgan Stanley, ABD merkezli yatırım bankası olarak bilinen kuruluş, Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimini 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleştireceği öngörüsünde bulunuyor.

Güncelleme:

Dün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon oranlarını açıkladı ve şubat verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 67,07 olduğunu bildirdi. Piyasa beklentisi ise yüzde 66 olarak belirlenmişti.

Bloomberg'in raporlarına göre, Morgan Stanley, enflasyonun beklentileri aşmasının ardından "faiz indirim beklentisini" revize etti. Daha önce yayınladıkları raporda, Merkez Bankası'nın kasım ve aralık aylarında faiz indirimine gideceğini öngörmüşlerdi. Ancak şu anda, banka ilk faiz indirimini 2025'in ilk çeyreğinde bekliyor.

Morgan Stanley'nin açıklamasına göre, "Enflasyondaki genel ivmelenme, Merkez Bankası'nın enflasyon projeksiyonları için yukarı yönlü bir risk oluşturuyor. Bu da, verilere ve diğer politika tedbirlerine bağlı olarak 2024'ün 2. çeyreğinde politika faizinde bir yükselişe neden olabilir."

Merkez Bankası, en son faizleri şubat ayında yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktığını ve artış döngüsünü sonlandırdığını açıklamıştı. JPMorgan ise dün yayınladığı raporda, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri nedeniyle faiz beklentisini güncelledi. Buna göre, JPMorgan, Merkez Bankası'nın nisanda 500 baz puanlık bir artışa gidebileceğini tahmin ediyor. Bankaya göre, ilk indirim kasım ve aralık aylarında gerçekleşecek.

Etiketler Faiz Morgan Stanley
Yorumlar
Kalan Karakter 800