Morgan Stanley faiz indirimi beklentisini erteledi
Morgan Stanley, Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin görüşünü değiştirerek, politika yapıcıların sıkışmış enflasyonla mücadele ettiği Temmuz ayı yerine Eylül ayında bir indirim görmeyi beklediklerini ifade etti.
Güncelleme:
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlMorgan Stanley, ABD Merkez Bankası'nın Temmuz ayındaki önceki tahminlerine kıyasla Eylül ayından itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlamasını beklediğini ancak yıl boyunca üç kez 2 baz puanlık faiz indirimi görmeyi sürdürdüğünü söyledi.
Aracı kurum Salı günü yayınladığı bir notta, "Temel bileşenlerdeki geri dönüş, önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşe işaret ediyor, ancak son aylarda ilerleme kaydedilmemesi göz önüne alındığında, FOMC'nin ilk adımı atmak için güven kazanması biraz daha uzun sürecek" dedi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar