Milletvekilleri gelen zamla birlikte ne kadar maaş alacak?

Memur maaşlarındaki artışın netleşmesinin ardından, milletvekillerinin yeni yılda alacakları zamlı maaşlar da belirlendi. Peki, yeni yılda milletvekilleri ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Güncelleme:

Milletvekilleri, ocak ayında gerçekleşecek yüzde 49,25'lik zamdan payını alacaklar. Buna göre, temmuz-aralık döneminde 95,1 bin TL olan milletvekili maaşları, ocak ayından itibaren 141,9 bin liraya yükselecek.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın aktardığına göre, emekli milletvekili maaşları 2022 yılına kadar Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksliydi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaş zammından feragat etmesi ve ödenek artışı talep etmemesi sonucunda, 2022 yılında yapılan kanun değişikliği ile milletvekili emekli aylığı Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan çıkarıldı ve göstergeye bağlandı.

Milletvekilleri gelen zamla birlikte ne kadar maaş alacak?  resim: 0

Gösterge kapsamında, milletvekillerinin ek ödeme dahil 65 bin lira olan emekli aylığı, ocak ayında 97 bin liraya çıkacak. Bazı aktif görevdeki milletvekillerinin aynı zamanda emekli aylığı alması nedeniyle, emekli aylığı alan milletvekillerinin toplam geliri, 160 bin liradan 239 bin liraya yükselecek.

Emekli başbakan ve TBMM başkanlarının aylıkları ise 71 bin liradan 106 bin liraya çıkacak.

Etiketler Maaş Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800