Microsoft'tan yapay zeka firmasına 1,5 milyar dolarlık yatırım

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yapay zeka firması G42'ye 1,5 milyar dolar yatırım yapacağı açıkladı.

Microsoft'un açıklamasına göre, şirket, G42'nin azınlık hissesine sahip olmak için 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Anlaşma çerçevesinde, Microsoft Başkanı Brad Smith, G42'nin yönetim kurulunda yer alacak. G42, özellikle kamu ve diğer sektörlerde ileri yapay zeka çözümleri sunmak için uygulamalarını ve hizmetlerini Microsoft'un bulut bilişim platformu Azure üzerinde çalıştıracak.

Microsoft ve G42, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'daki ülkelerde gelişmiş yapay zeka ve dijital altyapıyı yaygınlaştırmak için işbirliği yapacaklar. Ayrıca, iki şirket, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapay zeka becerilerini geliştirmek için geliştiricilere yönelik 1 milyar dolarlık bir fon oluşturulmasını destekleyecekler.

G42, OpenAI ile birlikte olan bir girişim olarak, bulut bilişimden sürücüsüz araçlara kadar çeşitli uygulamalar için yapay zeka geliştiriyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800