Mevduat faizleri adeta birer maaş bağlıyor! Aylık getirisi hat safhada

TCMB tarafından son yapılan faiz artışları ile birlikte özellikle mevduat faizlerindeki artış dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme:

TCMB tarafından son yapılan faiz artışları ile birlikte özellikle mevduat faizlerindeki artış dikkatlerden kaçmadı. Buna göre yapılan artışlar ile birlikte bankada mevduatta faiz değerlendirmek isteyen vatandaşların sayısı bir hayli arttı. İnsanların faize bıraktıkları paralardan aylık maaş gibi kazanç elde ettikleri görülüyor. İşte detaylar…

Bankadaki mevduat faizleri son 20 yılın zirvesine yerleşmiş durumda. 500 bin TL’si bankada bulunan bir vatandaşın artık normal maaşı varmış gibi kazanç elde ettiği görülüyor. Ortalama olarak %46’yı aşan mevduat faizlerinin ise yükselmeye devam edebileceği konuşuluyor.

500 bin TL’nin faiz getirisi hesaplandı!

Bankada eğer ki 500 bin TL’niz varsa o zaman faiz getirisi de hesaplanmaya başladı. Buna göre faizlerin getirisi 19 bin 156 TL olarak hesaplanabiliyor. Bu ise bir asgari ücretin neredeyse %50’sinden daha fazla yapıyor. İşte bunu gören insanlarda ticarette risk almaktansa parasını faize koyarak işletme seçeneğini seçiyor. Ancak diğer yandan ise altın ve dolardaki hızlı artış bunun önüne geçebilecek mi sorusu merak ediliyor. Hükümetin gündeminde ise özellikle KKM hesapları yer alıyor. Bir an önce bu hesapların sıfırlanması hedefleniyor.

Etiketler Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800