Mevduat faizleri %50’yi aştı! 1 milyon TL ne kadar faiz getiriyor?

Merkez Bankası faizleri %40 düzeyine çıkardı. Bu karar ile birlikte mevduat faizlerinde de görülmeyen artışlar yaşanıyor.

Güncelleme:

Merkez Bankası faizleri %40 düzeyine çıkardı. Bu karar ile birlikte mevduat faizlerinde de görülmeyen artışlar yaşanıyor. İşte bu noktada ise karşımıza pek çok farklı detay çıkarken 1 milyon TL’ye gelecek olan faiz getirisi de merak konusu oldu. Buna göre pek çok kişi faizlere yönelirken bankalar gelen taleplere yetişmeye çalışıyor.

Mevduat hesaplarına yönelimler giderek artıyor. İnsanlar ticarette risk almak yerine parasını faize koyuyor ve faiz getirisini almak istiyor. Buna göre yapılan araştırmalar sonrasında 1 aya kadar vadeli mevduatta yüzde 41.97, 3 aya kadar vadeli mevduatta yüzde 50.49, 6 aya kadar vadeli mevduatta yüzde 47.46, 1 yıla kadar vadeli mevduatta yüzde 39.35, 1 yıldan uzun vadeli mevduatlarda ise faiz yüzde 38.10 oldu.

Mevduat getirisi rekor kırıyor!

100 bin TL’niz varsa eğer sizlere 3 ay içerisinde faiz getirisi olarak tam 11.970 TL veriyor. Bu ise 1 milyon TL için 3 aylık faiz getirisinin 120 bin TL olduğu görülüyor. Bu rakamın aylık olarak 40 bin TL’ye gelmesi ise ortalama 3.5 asgari ücretin olduğu ifade ediliyor. Haliyle vatandaş bu rakamları görünce parasını faize götürmek istiyor.

Etiketler Enflasyon Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800