Meteoroloji'den yağış ve toz taşınımı uyarısı! O bölgeler dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava durumu raporunda bir dizi il için yağış uyarısında bulundu. Doğu Anadolu ve Toros Dağları civarında kar yağışı öngörülürken, sıcaklığın 3 dereceden fazla düşmesi bekleniyor. Ayrıca bazı bölgeler için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 15 Mart'a ait hava durumu raporunu duyurdu. Son tahminlere göre, ülkenin genelinde parçalı ve yoğun bulutluluk gözlemlenecek olup, Trakya bölgesi ile Muğla ve Şanlıurfa çevrelerini hariç tutarak yağışların görülmesi bekleniyor.

Çoğunlukla yağmur ve sağanak yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ile Orta Toroslar çevresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde bekleniyor. Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğusunda ve Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'ın dik yamaçları yüksek kar örtüsüne sahip olduğundan çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, ülkenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı gözlemlenebilir.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, (Muğla hariç) bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. 

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Şırnak çevreleri ile Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. 

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa hariç bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Siirt'in doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. 


 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800