Meteoroloji'den sis ve pus uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunda 3 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Şubat tarihine ait hava durumu raporunu duyurdu. Hakkari, Şırnak ve Van illeri için sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Türkiye genelinde genel olarak yağış beklenmiyor. Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in iç kısımlarında parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor. Marmara, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. 

Kısa süreli fırtına 

Rüzgarın etkisiyle Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık bölgelerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.  Bu durumun yol ulaşımında aksamalara, karbon monoksit zehirlenmelerine, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesine neden olabileceği göz önüne alınarak dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgarın gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800