Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Hangi bölgelerde etkili olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Bazı bölgelerde sağanak yağmur bekleniyor.

Güncelleme:

Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar görülebilir.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Hava durumunda önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde olabilecek. Rüzgar genellikle güneyli yönlere doğru hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800