Meteoroloji'den sağanak ve gök gürültüsü uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, sıcaklıkların iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Ayrıca bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Mart tarihli hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Kocaeli, Adana, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Sinop, Tokat, Samsun, Amasya, Diyarbakır ve Urfa illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batısı ve Mersin'in doğu çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlarının etkili olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu kesimlerde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

Hava sıcaklıkları azalacak

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, genel olarak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek olup, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dolayı, buralarda yaşayanlar dikkatli ve tedbirli olmalı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800