Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Şubat hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre; Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu yüksekliklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Güncelleme:

Meteoroloji İdaresi'nin en güncel raporlarına göre; Türkiye'nin büyük bir bölümü kısmen bulutlu ve bazı bölgelerde yoğun bulut örtüsü altında kalacak. Akdeniz bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz bölgesi (Ordu dışında), Doğu Anadolu'nun güney kesimi, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Muğla, Ankara'nın kuzeyi ve doğusu, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat civarlarında zaman zaman yağış bekleniyor.

Hangi bölgelerde yağış bekleniyor?

Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu yüksekliklerinde karışık yağmur ve kar olarak görülmesi öngörülüyor.
Doğu Karadeniz'in iç bölümleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bulunan eğimli alanlarda çığ riski mevcuttur. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde sis ve pus oluşumu ile birlikte, doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmeli.

İç bölgelerde hava sıcaklığının bir miktar artması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması ve hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde bazı yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarların genellikle güney yönlerden, kuzeybatı bölgelerde ise kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi öngörülüyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli ve karla kaplı alanlarda çığ riski bulunması nedeniyle dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800