Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Nisan Pazartesi tarihine dair hava durumu tahminlerini duyurdu. Buna göre bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Iğdır ve Ardahan hariç) sağanak yağışlarla ve gök gürültülü sağanaklarla geçecek. Bu yağışların İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava koşullarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, ancak Marmara'nın güneyi ve Ege'de zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olacak.

Heyelan uyarısı

Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesi kaynaklı heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan tedbirli olunmalıdır.

Marmara'nın güneyi ile Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan esecek olan kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerekiyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800