Meteorolojiden 9 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Güncelleme:

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlardan yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Akdeniz'in Toroslar mevkiinde, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop çevresinde sağanak yağışlar, hatta yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun batısı ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olabilir. Ancak, bu bölgelerdeki yağışlar çığ tehlikesini artırabilir, kar erimeleri ve heyelan riski taşıyabilir.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batıdan esmesi beklenirken, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/sa) beklenmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyden kuvvetli rüzgarlar beklenmekte olduğundan, bu bölgelerde de dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800