Meteoroloji'den 18 il için sarı alarm: Sibirya soğukları geldi!

İstanbul ve çevresi, özellikle Marmara Bölgesi geneli, soğuk ve yağışlı hava koşullarının etkisi altına girdi. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, beraberinde kar yağışını da getirdi. Batı ve iç kesimlerde, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalması bekleniyor.

Güncelleme:

Bugün itibariyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı kodlu uyarı verdi. Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için MGM tarafından kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Hava tahmin raporuna göre, Muğla ve Çanakkale çevreleri, İzmir ve Manisa’nın kuzey ve batısı, Balıkesir’in güney ve batısı ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar olabilir.

Özellikle akşam saatlerinden sonra Manisa ve Balıkesir’in yüksek kesimlerinde (1000 m üzeri) ve Çanakkale'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Batı Akdeniz’de devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışlar, Antalya’nın doğusu ile Isparta’nın güney ve Burdur’un doğu ilçelerinde etkili olacak. Doğu Akdeniz'de ise öğle saatlerinden sonra Adana ile Mersin doğu çevreleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca kuzey ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur, zaman zaman kar yağışı olacağını bildirdi.

Açıklamada, hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği vurgulanırken, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörüldü.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800