Meteoroloji'den 16 şehir için uyarı! Şiddetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Özellikle İstanbul'da öğle saatlerinden sonra şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Güncelleme:

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası, çarşambadan itibaren soğuk ve yağışlı bir havanın gelmesiyle yerini değiştirecek. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'a göre, sıcaklıklar ülke genelinde 10 derece civarında düşecek ve haftanın tamamında yağışlı bir hava hakim olacak.

Yavuz, batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların, 5 günlük süreçte ülkenin büyük bir kısmında etkili olacağını belirtiyor. Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşmesi beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı hava nedeniyle sıcaklıkların düşeceği ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülebileceği ifade ediliyor.

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da etkili olmasının ardından ülkeyi terk edeceğini söyleyen Yavuz, yeni bir sistemin ortaya çıkacağını belirtiyor. Yavuz'a göre, sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren düşmeye başlayacak. Perşembe ve cuma günleri sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek, ancak hafta sonunda mevsim normallerinin altına inecek. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800