Meteoroloji'den 14 için sarı kodlu uyarı! Sağanak yağış geliyor

Son hava durumu raporuna göre, Meteoroloji 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Birçok il için sağanak yağış uyarısı yapılırken, özellikle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi sürüyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Şubat tarihine ait hava durumu raporunu yayımlayarak 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olmasıyla birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörüldüğünden, bu bölgelerde oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800