Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil çok sayıda il için yağmur uyarısında bulundu. 13 ilin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Güncelleme:

İstanbul'da serin ve yağışlı hava etkisini kaybetmeye başlıyor. İki gün boyunca şehri etkileyen soğuk ve yağışlı hava, gece saatlerinden itibaren geri çekiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ocak'a dair hava durumuyla ilgili birçok il için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. Peki, hangi illerde kar yağışı bekleniyor ve bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin güncel değerlendirmesine göre; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Antalya, Karaman, Samsun, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Çanakkale'nin doğusunda yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak, ancak yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde de görülebilir. Mersin'in doğusunda yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Buzlanmaya dikkat!

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor (40-80 km/saat). Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis, ayrıca buzlanma ve don olaylarına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Çiğ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına yaşanabileceğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800