Merkez Bankası’nda üst düzey değişiklik! Üç yeni isim atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesinin ardından yönetimde üst düzey görev değişiklikler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkan Yardımcıları değiştirildi.

Atama kararına göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

Osman Cevdet Akçay kimdir?

Orta ve lise öğrenimini Robert Koleji'nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi mezunu. New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Koç Finansal hizmetler ve Yapı Kredi de Baş ekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar Ekonomik Araştırmalar bölümünün başında bulundu. Araştırma ve yayın alanları; Döviz Kuru Belirlenme ve Borç Dinamikleri, Dezenflasyon.  

Fatih Karahan kimdir?

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun oldu. Pensilvanya Üniversitesi’nde ekonomi üzerine yüksek lisans  ve doktorasını tamamladı. Çalışma ekonomisi ve mikroekonomi üzerine çalışıyor. 2012 yılından beri New York Merkez Bankası’na bağlı Para Politikası Araştırma Birimi bünyesindeki İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmalarında ekonomist olarak yer alıyordu.

Hatice Karahan kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İktisat yüksek lisans eğitimini tamamladı ve doktora çalışması için ABD'ye gitti. 2006’da Ekonomi doktorasını yaptığı Syracuse University'de ekonomi dersleri verdi. Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak görev aldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800