Merkez Bankası kredi musluklarını açıyor! Yatırımcılara avans kredisi müjdesi…

Uzun süredir kredi musluklarını sıkan Merkez Bankası, sonunda bu muslukları yavaş yavaş açmaya başladı.

Güncelleme:

Uzun süredir kredi musluklarını sıkan Merkez Bankası, sonunda bu muslukları yavaş yavaş açmaya başladı. Önce KOBİleri mutlu eden banka bu sefer de yatırım yapacak olan vatandaşlara 10 yıllık kredi müjdesi verdi. Yatırım tutarına göre verilecek olan kredi için detaylarda bir bir netleşmeye başladı. İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sonunda kredi musluklarını açmaya başladı. Buna göre banka tarafından yapılan açıklamada kredilerin verilmeye başlandığı doğrulandı. Buna göre kredi vermeden önce de bazı şartların arandığı biliniyor. Yatırım taahhüdü uygulama çerçevesi kapsamında avans kredisi olarak verilecek olan kredinin detayları da karşımıza çıkmaya başladı.

TCMB avans kredisi veriyor

En az 1 milyar TL değerinde yatırım yapılan projelere yönelik olarak verilecek olan avans kredisinin detayları netleşmeye başladı. Buna göre şuan için öne çıkan detaylar:

  • 1 milyar TL yatırım yapmak
  • 10 vade ile kredi almak
  • Faiz oranı %15 - %30 olması
  • Yeterli teknoloji / strateji puanına sahip olmak

Bu şartlar ile birlikte kredi için diğer ön şartları sağlayan firmalar, krediden faydalanabilecek. Ucuz faiz oranıyla bu krediye ulaşmak isteyen tüm vatandaşlar şartları sağladıktan sonra hemen başvurularını yapabilirler.

Yorumlar
Kalan Karakter 800