Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son faiz toplantısında politika faizini yüzde 42,5'e çıkararak beklentilere paralel bir hamle yaptı.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son faiz toplantısında politika faizini yüzde 42,5'e çıkararak beklentilere paralel bir hamle yaptı. Bu kararın ardından bankalar, mevduat ve kredi faizlerini güncelledi. Mevduat faizleri yüzde 52,2'ye ulaşarak dikkat çekerken, ticari kredi faizleri de yüzde 52,4'e yükseldi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı! resim: 0

Faiz artışıyla birlikte bankada parası olanlar dikkat!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 42,5'e çıkardı bu da mevduat faizlerinin yüzde 52,2'ye yükselmesine neden oldu. Son faiz artışının etkisiyle ticari kredi faizleri de yüzde 52,4'e çıktı. İhtiyaç kredisi faizleri ise ortalama yüzde 61,7 seviyesine ulaştı. Bankada parası olanlar faiz artışının finansal kararları üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmalı.

Merkez Bankası'nın yayımladığı verilere göre, bankaların mevduat faiz oranları güncellendi. 1-3 ay arası vadeli mevduata yıllık yüzde 52,17 faiz uygulanırken, 1 aya kadar vadeli mevduatlar için bu oran yüzde 42,17, 6 aylık mevduatlar için ise yüzde 49,63 olarak belirlendi. En düşük faiz oranı ise 1 yıla kadar vadeli mevduatlarda yüzde 40,02 seviyesinde bulunuyor. Bankalar, döviz dönüşümlü kur korumalı mevduat sahiplerine daha yüksek faiz avantajları sunarak ortalama faiz oranlarını etkiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800