Memur maaşları ne kadar olacak? Ocak ayı memur zammı detayları…

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Ocak ayında yapılacak olan zam haberini dört gözle bekliyor.

Güncelleme:

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Ocak ayında yapılacak olan zam haberini dört gözle bekliyor. Özellikle maaşlarında ciddi bir iyileştirme bekleyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Ocak ayı itibariyle yapılacak olan zam ile birlikte memur maaşları da merak konusu oldu. İşte detaylar…

Enflasyon rakamları açıklandıkça memur maaşlarına yapılacak olan zamda netleşmeye başlıyor. Merkez Bankası tarafından yılsonu enflasyon hedefinin %68 olarak belirlenmesi ile pek çok konuda aslında bizlere ipucu veriyor. Tüm bunlarla birlikte memur ve memur emeklisine yapılacak olan zamlarda da enflasyonun kritik bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

Memur maaşlarında 6 aylık enflasyon baz alınacak

Temmuz ayında zam yapılan memur maaşlarında bu sefer 6 aylık enflasyon baz alınacak. Yıllık olarak açıklanan enflasyonun %68 dolaylarında olması memur maaşlarındaki fark için geçerli değil. 4 aylık enflasyon şuanda %40,39 ve memur maaşlarına yapılacak olan zam için bu rakam kesinleşti. Gözler şimdi Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarında. Memur maaşlarındaki beklenti ise ortalama olarak %50 bir zam olması yönünde. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları netleşince memur maaşları da tam olarak netleşecek.

Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800