Martı, Amerikan merkezli yapay zeka şirketini satın aldı

Martı, teknoloji ve inovasyon alanındaki projelerini geliştirmek amacıyla Amerikan yapay zeka şirketi Zoba Inc'yi şirket bünyesine dahil etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Martı, dünya genelinde iki tekerlekli elektrikli araç operasyonları için lider filo optimizasyon çözümleri sunan Zoba Inc şirketini satın aldı. ABD merkezli olan Zoba, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Harvard mezunları tarafından kurulmuş olup yapay zeka destekli yazılım platformu ile iki tekerlekli elektrikli araç operatörlerine gelir artışı ve saha operasyon maliyetlerinde düşüş sağlama imkanı sunuyor.

Bu stratejik hamle, Martı'nın operasyonel verimliliğini artırma hedefine önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Zoba'nın gelişmiş talep tahmin algoritmaları sayesinde, araçların dinamik olarak konumlandırılması ve operasyonel görevlerin optimize edilmesi hedeflenerek sürüş sayısının maksimize edilmesi ve araç operasyonel verimsizliklerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. 

Zoba 17 milyon dolar fon aldı

Martı, Ekim ve Kasım 2023'te gerçekleştirdiği pilot projede Zoba yazılımını kullanarak araçlarının sürüş sayısını artırdı ve bu durum şirketin karlılığına olumlu katkı sağladı. Zoba'nın API-first platformu, dünya genelinde 200 şehirde mobilite operatörlerine dinamik araç konumlandırma, yönlendirme ve fiyatlandırma konusunda destek sunuyor. 

Zoba, 2017 yılında Harvard ve MIT mezunları tarafından kurulmuş olup, NTTVC, CRV, Founder Collective ve Mark Cuban gibi önde gelen yatırımcılardan 17 milyon dolar fon elde etti. 

Etiketler martı Yapay Zeka zoba
Yorumlar
Kalan Karakter 800