Marketlerde glütensiz ürün bulundurma detayları belli oldu

Glüten intoleransı nedeniyle tıbbi beslenme tedavisine ihtiyaç duyan bireylerin, bu özel beslenme gereksinimlerini karşılamak adına, 200'den fazla şubesi bulunan zincir marketler belirli koşullara tabi olarak glütensiz ürünleri stoklamak zorunluluğuna sahip olacak.

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ, perakende sektöründeki hızlı tüketim malları satan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalara yönelik önemli bir düzenleme getiriyor. Bu kapsamda, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde faaliyet gösteren mağazalar, glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları satışa sunma yükümlülüğüne tabi tutuldu. 

Ayrıca, söz konusu zincir mağazalar, 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde de glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları sürekli olarak ve talebi karşılayacak şekilde müşterilere sunmakla sorumlu tutuldu. Tebliğ, glüten intoleransı yaşayan bireylerin glütensiz gıda ürünlerine daha kolay erişimini sağlamayı amaçlıyor. 

Yürürlük tarihleri açısından, düzenlemenin bazı hükümleri 1 Haziran'da, diğer bazıları ise 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.

Etiketler market
Yorumlar
Kalan Karakter 800