Maliye açıkladı: Hacker'lara para kaptıran şirketlere indirim uygulanmayacak

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, hacker saldırı sonucu ele geçirilen fonların gelir indiriminde masraf olarak kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, hacker saldırısına uğrayan bir şirkete Maliye Bakanlığı'ndan olumsuz bir bildiri geldi. Şirket yetkililerine yapılan açıklamada, gelir vergisi yasaları çerçevesinde safi kazancın belirlenmesinde düşülebilecek masrafların sıralandığı vurgulandı. Ticari kazancın sağlanması ve sürdürülmesi için yapılan genel harcamaların, safi kazancın belirlenmesinde masraf olarak düşülebileceği belirtildi.

Ticari kazancın oluşturulması ve sürdürülmesi için yapılan genel harcamaların, gelirin elde edilmesi ve devam ettirilmesi arasında bir neden-sonuç ilişkisinin bulunması gerektiği, harcamaların keyfi olmaması ve yani gelirin sağlanması için zorunlu olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yapılan harcamaların karşılığında maddi olmayan bir değer edinilmemiş olması gerektiği belirtildi. Bununla birlikte, bu harcamaların belgelendirilmesi (fatura, fatura yerine geçen belgeler vb.) ve yasal kayıtlarda izlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bu hatırlatmaları yaptıktan sonra, “Bu hüküm ve açıklamalara göre, satıcı firmanın mailinin şüpheli şahıslarca (hacker) ele geçirilmesinden dolayı sahte banka hesabına şirketinizce yapılan ödemelerin, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunlarında indirilebilecek giderler arasında sayılmadığından, kurum kazancınızın tespitinde gider olarak dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu. 

Etiketler hacker
Yorumlar
Kalan Karakter 800