Lufthansa Grubu 734 milyon euro net zarar açıkladı

Lufthansa Grubunun gelirleri ise ilk çeyrekte geçen yılki 7,02 milyar eurodan yüzde 5 artışla 7,39 milyar euroya yükseldi.

Güncelleme:

Alman havayolu devi Lufthansa Grubu, grevlerin etkisiyle birlikte yılın ilk çeyreğinde 734 milyon euro net zarar açıkladı. Şirket, finansal sonuçlarını duyurarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla düzeltilmiş faiz ve vergi öncesi (FAVÖK) zararının 849 milyon avroya yükseldiğini belirtti. Bunun sebebi, çalışanlara daha yüksek ücretler ödeme ve grevler nedeniyle iptallerden kaynaklanan maliyetlerdi. Bu durum, şirketin ilk üç ayında 350 milyon euro harcamasına yol açtı.

Bu gelişmelerle birlikte Alman şirketin ilk çeyrekteki net zararı 734 milyon euro, hisse başına zararı ise 0,61 euroya yükseldi. Gelirler ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 7,39 milyar avroya çıktı. Lufthansa, Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ın sahibi olarak söz konusu dönemde 24 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. Bu, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla bir artışı işaret ediyor.

Lufthansa, ilk çeyrekteki grevlerin etkisinin ardından güçlü bir yaz sezonu beklerken, maliyetleri sabit tutmayı hedefliyor ve tasarruf politikalarını devreye alıyor. Ancak şirket, bu yılki FAVÖK'ünün yine bir önceki yılın altında kalacağını öngörüyor.

Etiketler Lufthansa
Yorumlar
Kalan Karakter 800