Lise mezunu büro personeli ve hizmetli iş başvuruları kapanıyor! Son gün yaklaşıyor!

HSK lise mezunu adaylar için büro personeli ve hizmetli pozisyonlarına yönelik alımların son başvuru tarihi hızla yaklaşıyor.

Güncelleme:

Hakimler ve Savcılar Kurulu, büro görevlisi ve hizmetli kadrolarında istihdam edilmek üzere en az ortaöğretim mezunları arasında yapılacak personel alımı için başvuruların bugün sona ereceğini duyurdu. Kritik tarihi kaçırmamak için acele edin!

Başvuru için hangi şartlar aranıyor?

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yayınladığı ilana göre, büro personeli ve hizmetli kadrolarına alım yapılacak. Başvuracak adaylardan istenen şartlar oldukça detaylı. Türk vatandaşı olmak, belirli yaş aralığında bulunmak, ilgili alanda eğitim almış olmak, suç kaydının olmaması gibi kriterler aranıyor. Adayların askerlik durumlarına da dikkat edilecek. ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda belirli bir puanın üzerinde başarı göstermiş olmak da önemli bir şart. Beraberinde ise adayların görevlerini engelleyebilecek herhangi bir akıl hastalığına sahip olmamaları gerekiyor. Bu şartlar altında başvuru yapacak adayların belirtilen tarihleri kaçırmamaları ve gerekli belgeleri tamamlayarak başvurularını zamanında gerçekleştirmeleri önem taşıyor.
 

 Başvuru için son saatlere girildi!

Hakimler ve Savcılar Kurulu, büro personeli ve hizmetli kadrolarına yapılacak olan personel alımı için başvuruların nasıl yapılacağı ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonuna başvuru yapacak adayların aşağıdaki belgeleri müracaat esnasında hazır bulundurmaları gerekmektedir:

  • İş talep formu (www.hsk.gov.tr internet adresinden temin edilecek)
  • Mezun olunan alana ait öğrenim belgesinin aslı veya onaylı örneği,
  • KPSS-2022 sınav sonuç belgesi.
  • Özellikle bilgisayar veya adalet alanında mezun olan adayların öğrenim belgelerinin onaylı olması veya HSK Genel Sekreterliği tarafından onaylanmış fotokopilerinin getirilmesi gerekmektedir.

Sözleşmeli Destek Personeli pozisyonuna başvuru yapacak adayların ise aşağıdaki belgeleri müracaat esnasında hazır bulundurmaları gerekmektedir:

  • İş talep formu (www.hsk.gov.tr internet adresinden temin edilecek)
  • En az lise veya dengi okul mezunu olduğunu gösterir belge,
  • KPSS-2022 sınav sonuç belgesi.
    Başvurular, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne şahsen yapılacaktır. Son başvuru tarihi 9 Şubat saat 17.00'de sona erecektir. Başvuru süresinin sona ermemesi ve gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi önemlidir.
     

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800