Leziz ve sağlıklı cipslere hazır mısınız? Lezzeti ile damaklarda iz bırakacak bir tarif…

Ev yapımı cipsleriniz ile birlikte sağlıklı bir şekilde cips yiyeceksiniz. Aklınızda “acabalar” olmadan cips yemek isterseniz eğer birkaç dakika içerisinde bu cipsleri yapabilirsiniz. İşte pratik ev yapımı cips tarifi…

Güncelleme:

Lezzeti ile damaklarda iz bırakan muhteşem bir tarife hazırsanız işin sırrını sizlerle paylaşıyoruz. Kimi zaman alışkanlığınız olan, eğlenceli ortamların vazgeçilmezi cipslerle sağlıklı beslenmenin yolunu bulacaksınız. Mis gibi ev yapımı cipsler, kıtırlığıyla da sizleri baştan çıkartacak. Yiyenin bir daha yemek istediği bu cipslerin tarifini almak için arkadaşlarınız sıraya girecek. İşte o efsane lezzetin sır gibi saklanan tarifi…

Cips yapımı için gereken malzemeler

·        Patates (4 adet)

·        Tuz (2 çay kaşığı)

·        Sıvı yağ (2 su bardağı)

Bu kadar az malzeme ile muhteşem lezzeti evinizde yapmaya hazırsanız hemen yapımına başlayalım.

Leziz ve sağlıklı cipslere hazır mısınız? Lezzeti ile damaklarda iz bırakacak bir tarif… resim: 0

Cips yapılışı

Öncelikli olarak patatesleri güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra bir peçete vasıtası ile suyunu alın. Sonrasında bir bıçak yardımı ile çok ince bir şekilde patatesleri kesin. Kurulama işlemine bu aşamada da devam edin ve dilimleri bir bir kurulayın.

Hazırlanan patatesler bir yanda bekleyedursun siz sıvı yağı bir tencere vasıtası ile ocağa koyun. Kızan yağın içerisine patates dilimlerini tek tek atın. Patateslerin rengi dönmeye başlayınca artık yağdan alın ve servis için bir tabağa koyun ve üzerine tuz ekleyin.

İşin püf noktası patateslerin ince ince doğranması ve iyice kurulanması. Yağda da çok fazla kalmayarak sadece kızgın yağa atılması oldukça iyi olacaktır. Ayrıca dilerseniz kızartmanın üzerine kajun baharatı da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800