Kurban Bayramı Otobüs Biletleri Tükendi! 12-25 Haziran İçin Sefer Eklendi!

Kurban Bayramı’nda tatil yapmak isteyen veya memleketi gitmek isteyen kişi sayısının artması nedeniyle, otobüs biletleri tükendi. Bu durum karşısında bakanlık önlem aldı. Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Bakanlığın genelgesi ile birlikte, 12 ile 25 Haziran arası ek seferlerin başladığını ve ek seferlerin satışına başlanıldığını açıklayarak, konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

Otobüs Biletleri Tükendi!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte, şehirler arası yolcu taşımacılığında hareketliliğin başladığını dile getirerek, AA muhabirine şu bilgileri vererek açıklama yaptı.

Kurban Bayramı’nda ana hatlar başta olmak üzere, şehirler arası çalışan otobüs firmalarının biletleri bitmiş durum olduğunu açıklayan Özcan, Bakanlık tarafından yayınlanan genelge ile birlikte, 12 Haziran ila 25 Haziran arası ek seferler için müsaade verildiğini açıklayarak, ek seferlerin satışına başladıklarını duyurdu.

2024 Ramazan Bayramı’nda bu kadar yoğunluk yaşanmadığını dile getiren Özcan; Kurban Bayram’ı için daha fazla yoğunluk var. Nedeni ise yaz sezonu ve okullar da tatilin başlamış olması. Bu durumlar nedeniyle, yoğunluk ta arttı” dedi.

Covid öncesi bayramda otogardan 2 bin 400 ile 2 bin 500 otobüs çıktığına dikkat çeken Özcan, “şimdi 1700 ile 1800 otobüs çıkış yapıyor. Kurban Bayramı’nda 2000’leri inşallah bulur” ifadelerini kullanarak açıklama yaptı.

Bilet Fiyatları Değişti Mi?

Bayramın 9 gün olmasından memnun olduklarını dile getiren, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, “bayram tatili için gidenler, dönüş biletlerini de alıyor. Fakat yaz sezonunda gittiği yerde kalacaklar dönüş biletini almıyor. 12, 13, 14, 25 Haziran’da yer yok” diyerek Bayramda bilet fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği ile ilgili şu bilgileri aktardı; örneğin, İstanbul ile Ankara arasında bilet fiyatı 1000 lira diyelim, Bakanlığın bize verdiği yönetmeliğe göre 1000 liralık bilet yüzde 30 aşağıya, yani 700 liraya düşürülebilmekte. Tavan fiyatı 1000 lira ise firmalar 1050 liralık bilet kesemez. Kışın 700 liraya bilet kesenler ise yazın 1000 liraya kadar bilet kesince vatandaş zam oldu sanıyor. Aslında bakıldığı zaman zam yapmıyoruz.” Dedi.

Vatandaşların biletlerini otogardaki firmalardan alması gerektiğinin önemine değinen Özcan, korsan taşımacılığın sektöre zarar verdiğine dikkat çekti.

 

 

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800