Kur Korumalı Mevduat hesapları ne kadar oldu? KKM çıkışları devam ediyor mu?

Hükümetin bir süredir uğraştığı en büyük problemlerden bir tanesi olan KKM hesaplarından çıkış son sürat devam ediyor.

Güncelleme:

Hükümetin bir süredir uğraştığı en büyük problemlerden bir tanesi olan KKM hesaplarından çıkış son sürat devam ediyor. Kur Korumalı Mevduat hesapları olarak bilinen KKM ile ilgili çıkışlar sürüyor. Buna göre uzun süredir bu hesaplara ilgi olmazken mevcuttaki hesaplardan da çıkış yapanların sayısı giderek artıyor. İşte detaylar…

Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki tedrici düşüş süreci son sürat devam ediyor. Sadece bu hafta KKM hesaplarından çıkış yapan miktar 82.9 milyar TL oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Kasım aynın 3. Haftasında KKM hesaplarından çıkış yapan miktar tam olarak 82.9 milyar TL oldu.

KKM hesaplarından çıkış devam ediyor!

KKM hesaplarından çıkış devam ederken her hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıklama yapıyor. Buna göre bu hafta başında toplam 2 trilyon 921 milyar TL olan hesapların toplam parası bu hafta 2 trilyon 828 milyar TL’ye düştü. Böylece hükümetin istediği KKM hesaplarının tamamlanması süreci de son hız devam ediyor. Aynı zamanda aşağıdaki kalemlerde de dikkat çeken detaylar mevcut.

Krediler 10 trilyon 995,4 milyar TL'den 11 trilyon 32,5 milyar TL'ye, mevduat 13 trilyon 839,7 milyar TL'den 13 trilyon 960,2 milyar TL'ye yükseldi.

Tüketici kredileri 1 trilyon 459,1 milyar TL'den 1 trilyon 462,6 milyar TL'ye çıkarken, bireysel kredi kartları 1 trilyon 4,4 milyar TL'den 1 trilyon 15,7 milyar TL'ye yükseldi.

Etiketler Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800