Kredili mevduat hesabı kullananlar dikkat! Daha az faiz ödemek istemez misiniz?

Acil paraya ihtiyacı olan kişiler için bu hesaplardan para çekmek o kadar kolay ki, sanki normal hesabından para çekermiş gibi bu işlemi yapmak mümkün. İşte bunun için kesilen krediyi daha da düşürmek aslında mümkün. Peki ama nasıl?

Güncelleme:

Bankalar, milyonlar müşterisine kredili faiz hesabı seçeneği sunuyor. Bununla birlikte müşteriler de bu anlamda mecbur kalınca bu hesaplara yöneliyorlar. Özellikle acil paraya ihtiyacı olan kişiler için bu hesaplardan para çekmek o kadar kolay ki, sanki normal hesabından para çekermiş gibi bu işlemi yapmak mümkün. İşte bunun için kesilen krediyi daha da düşürmek aslında mümkün. Peki ama nasıl?

Kredili mevduat hesapları kullanan kişi sayısı son dönemde hızlı bir şekilde arttı. Buna göre özellikle aylık faiz bu hesaplarda %4,42 olurken gecikme faizi ise güncel olarak %4,72 oldu. Aylık toplam faiz BSMV ve KKDF ile yüzde 5,75'e çıkarken yıllık basit faizi yüzde 69, bileşik faizi de yüzde 95'i buluyor.

Kredili mevduat hesabı kullananlar dikkat! Daha az faiz ödemek istemez misiniz? resim: 0

Kredili mevduat hesapları kullananlar dikkat!

Bankalardan alacağınız parayı eğer mümkünse Cuma günü almanızda fayda var. Çünkü bu para için banka sizden 1 günlük faiz kesiyor. Mesela normalde pazartesi alsanız ve pazartesi akşam bu parayı geri ödeseniz bunun için banka sizden %0,191 oranında faiz kesiyor. Ancak bunu Cuma günü yapar ve pazartesi günü geri öderseniz de aynı oranda faiz ödemiş oluyorsunuz. İşte buna bankalardaki valör denilen bir kavram sebep oluyor.

Etiketler Faiz Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800