Kredi kartlarında nakit avans limiti ve taksit sayısı düşürüldü mü?

Reuters'a açıklamalarda bulunan banka temsilcilerine göre, kredi genişlemesini kontrol altına almak amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde, bireylerin ve kurumların nakit avans limitleri ile taksit sayılarında azalma yaşandığı iddia edildi.

Reuters'a bilgi veren banka yetkilileri, kredi büyümesini kontrol altına alma tedbirleri kapsamında birey ve kurumların nakit avans limitlerinde ve taksit sayılarında düşüş yaşandığını ifade etti. Dünkü bilgilere göre, maksimum taksit sayısı 12'den 3'e düşürüldü. Ayrıca, kurumsal kredi kartlarının limitlerinin de sınırlı hale getirildiği belirtiliyor.

Daha önce sektördeki uzmanlar, kredi kartlarındaki hızlı büyüme nedeniyle sıkılaştırma önlemleri alınacağını öngördü. Ancak önceki haberler arasında kredi kartlarında taksitlerin kaldırılacağı iddiası da yer almıştı, ki bu daha önce yalanlanmıştı.

Kredi kartlarında büyüme oranı arttı

Banka yetkililerine göre, BDDK verilerine göre son 12 ayda toplam krediler yüzde 50'nin üzerinde artarken, kredi kartlarında büyüme oranı yüzde 150'nin üzerine çıktı.

Geçen sene mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesinde, bazı bankalar diğer kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle kredi kartı nakit avanslarını sınırlamış ve bu kanalı kullanmak isteyen bireylere daha düşük limitler ve vadeler sunmuştu. Ancak faizlerin yükselmesiyle birlikte taksit sayıları tekrar 12'ye çıkmıştı. Şu an bankaların kredi kartı nakit avansları için uyguladığı faiz oranı yüzde 4,42 seviyesinde. 

Etiketler Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800