Kredi kartı kullananlar dikkat! Otomatik ödemelere ek ücret isteniyor
Kredi kartı kullanan vatandaşlar için önemli bir uyarı yapıldı. Otomatik ödeme talimatı verenler için müşteriye sorulmadan yapılan ücret artışı gündem oldu. İşte merak edilen tüm detaylar…
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlKredi kartı kullanan özel banka müşterileri için yapılan bu uyarı kapsamında, bankalar müşteriye belirtmeden otomatik ödeme talimatına ek ücret çıkarmaya başladığı söyleniyor. Bu ek ücretin daha önce müşteriye belirtilmemesi sözleşme şartlarının uygulanmasında hükümsüz görünmektedir. Öncelikle banka müşterisine çıkartılan bu ücretin daha önce belirtilmesi ve müşterinin de bunu onaylaması gerekmektedir. Tüketicinin bilgilendirilmemesi ve onaylanmaması halinde banka müşterisi hem kartı hem de otomatik ödeme talimatlarını ücretsiz bir şekilde iptal etme hakkına sahip oluyor.
Otomatik ödeme talimatlarına ek ücret
Son dönemlerde özel bankaların müşterilerinin otomatik ödeme talimatlarına karşı ek ücret talep edildiği görülüyor. Müşterilerin komisyonsuz otomatik ödeme yapabileceğini düşünerek aldığı kredi kartlarına bir süre sonra düzenli ödemelere ek ücret talep edildiği söyleniyor. Bu durum karşısında bankalar bu komisyonsuz ödeme talimatının birkaç ay olduğu ve sürenin sonunda da ek ücret ödemesi gerektiği belirtiliyor.
Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, düzenli fatura ödeme talimatlarında bankaların ücret istemesine yönelik şikayetlerin arttığını belirtti. Ağaoğlu, mağdur olan tüketicilerin CİMER aracılığıyla Merkez Bankası’na şikayetlerini oluşturabileceklerini ya da Alo 175 hattına da şikayet edebileceklerini söyledi.
1 ay önceden yazılı bildirim yapılması gerekiyor!
Açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Tüketici Kanunu’nun 4. Maddesi 2. Fıkrasına göre, sözleşme süresi sonuna kadar sözleşme maddeleri değiştirilemez. Ayrıca BDDK tarafından ilgili mevzuatla da olası fiyat/ücret değişikliklerinin 1 ay önce yazılı olarak tüketiciye bildirilmesi yükümlülüğü getirilmiştir” dedi.
Ağaoğlu’nun açıklamalarına göre, tüketicinin bildiren şartları kabul etmemesi durumunda kartını ya da bankayı değiştirebileceğini belirtti. Daha önce bu konudaki tüketici ve banka uyuşmazlıkları sorumluluk ve yetkisinin BDDK’dan Merkez Bankası’na aktarıldığını ve dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili Avukat Hanife Emine Kara da banka ile müşterinin arasında imzalanan sözleşmede açık ve anlaşılır bir dilin olması gerektiğini, sözleşmedeki bir hükmün açık ve anlaşılır olmaması ya da birden çok anlama gelmesi durumunda tüketicinin lehine yorumlanacağına dikkat çekti.