Kredi kartı harcamalarında kasım ayı rekoru!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" verilerine göre, kredi kartlarındaki harcamalarda Kasım ayı içinde yeni bir rekora tanıklık edildi.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" verilerine göre, 17 Kasım itibarıyla sona eren haftada toplam işlem tutarı, yüzde 9,2'lik bir artışla 198,4 milyar TL seviyesine yükselerek yeni bir rekora ulaştı.

Bu artışlarda, Kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkili olduğu gözlemlendi. Verilere göre, genel olarak artışlar yaygın bir şekilde görülürken, giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamaları gruplarında haftalık artışlar en belirgin olanlar arasında yer aldı. Az sayıda alt grup arasında ise havayolları harcamaları ön plana çıktı.

İnternet alışverişleri ve kampanyalar etkili oldu

Bu dönemdeki değişimde, vergi ve BES ödemelerinin 5,1 milyar TL'lik bir artışla pozitif etki yarattığı da görüldü. İnternet üzerinden yapılan harcamalar verisi ise dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisinin altını çizdi. 17 Kasım haftasında internet alışverişlerinde haftalık 8 milyar TL'lik bir artış gözlendi ve ilgili dönemde internet üzerinden yapılan harcamalar 61,3 milyar TL'ye yükseldi.

Kasım ayında kredi kartı harcamalarının rekor kırmasına rağmen, TCMB Aralık ayı için kredi kartı faizlerinde bir değişiklik olmayacağını belirtti. TCMB'nin açıklamasına göre, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında bir değişiklik yapılmayacak. Aralık ayı için referans oran ise 24 Kasım 2023 tarihinde ilan edilecek.

Etiketler Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800